Kransekake med vanilje - Bruk ekte vaniljefrø i kransekaken.
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Kransekake med vanilje

Bruk ekte vaniljefrø i kransekaken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

250 g mandler

250 g skåldede mandler

500 g melis

  frø fra 1 vaniljestang (kan utelates)

1 ss flytende glukose

3 stk eggehviter

  semulegryn til dryssing av formene

300 g sjokolade (kan utelates)

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 °C.

Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjør maskinen til mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø,flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.

Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigen til den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.

Spray kransekakeformene med matfett og dryss godt med semulegryn eller mel.

Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.

Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter og avkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for å løsne kransekakeringene før du tar dem ut. 

Det er viktig å ikke steke kransekakeringene for lenge, de bør fortsatt være litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.

Lag glasuren. Rør sammen melis, eggehvite  og ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.

Lag sikksakkmønster med glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et «tårn» før glasuren tørker.

Hva med deilig kransekake ringlet med mørk sjokolade?

Det er bare å smelte sjokolade over en vannbad, legg hver kransekake på en bakerist ha en bakeform under som tar imot alt sjokolade som blir igjen.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Kransekake