Kransekake med vanilje - Kransekake både pynter opp julebordet og smaker nydelig!
Foto: Manuela Kjeilen

Kransekake med vanilje

Kransekake både pynter opp julebordet og smaker nydelig!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

  •  Kransekaken

  • Sett ovnen på 160 °C.
  • Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjor maskinen til mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø, flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.
  • Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigen til den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.
  • Spray kransekakeformene med matfett og dryss godt med semulegryn eller mel.
  • Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.
  • Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter og avkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for a løsne kransekakeringene for du tar dem ut. Det er viktig å ikke steke kransekakeringene for lenge, de bør fortsatt vare litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.
  • Glasuren

  • Lag glasuren. Ror sammen melis, eggehvite og eventuelt smakstilsetning.
  •  Ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.
  • Lag sikksakkmønster med glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et ≪tårn≫ før glasuren tørker.
  • Pynt gjerne med Twist eller annen pynt, eller behold kransekaken som den er.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?