Kreasjon av honningstekt pattegris fra Gudum gård. Med bakt tomat, spisskål og szechuansjy

Kreasjon av honningstekt pattegris fra Gudum gård. Med bakt tomat, spisskål og szechuansjy

Oppskrift av: Trond Andresen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Her kan man bruke det man har av stykningsdeler fra grisen, men her har vi valgt å bruke rygg, bog og lår. Bog og lår beines ut og overflødig fett skjæres bort. Rull kjøttet fra låret sammen og krydre med salt og hvit pepper fra kvern. Bind sammen med hyssing for å holde fasongen. Brun i litt olje i en panne til det er gyldent brunt. Gni inn med honning og stek i ovn ved 180 grader i Ca 15 minutter. Følg samme prosedyre med bog, men her legger du den i en kasserolle og dekker den med øl. Tilsett en spiseskje honning og la den småkoke i ca 25 minutter, ta av platen og avkjøl i væsken. Til ryggen kan det lønne seg å få kjøtthandleren til å gjøre klart kjøttet for deg. Brun kjøttet i panne med litt olje til det er gyldent, krydre med salt og pepper og gni inn med honning og litt trøffelolje. Stek i ovn sammen med låret, men bare i 5-6 minutter. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det. Maisskum: Rens maiskolben fri for blader og skjær av kornene med en kniv. Skrell og kutt grønnsakene i grove biter, legg i en kasserolle sammen med maiskornene. Tilsett eddik og sauternes, kok opp og la det koke i ca 5 minutter. Tilsett fløte og kok til fløten begynner å tykne lett. Ta ut rotgrønnsakene og kjør mais og fløte på foodprocessor til glatt pure. Press gjennom en melsikt. Smak til maisskummet med friskpresset sitronsaft og litt salt. Zsechuansjy til pattegris: Rist pepperen i tørr kjele, tilsett sukker og smelt til lys karamell. Rens sjalottløk og kutt i skiver, tilsett i sukkeret sammen med hvitvin , la det koke ned til halvparten er igjen. Tilsett oksekraft og kok til den blir så tykk at den henger seg på en skje. Sil og rør inn usaltet smør. Smak til med friskpresset sitron. Serveres med bakt tomat og smørdampet spisskål.

Kanskje disse også frister?