
Kremet laks med sukkererter og pasta
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
300 g
laksuten skinn og ben400 g
pasta200 g
sukkererter(gjerne runde) eller 2 stk vårløk2 ss
olivenolje5 ss
crème fraîche0.5 stk
sitron, saft og revet skall150 g
røkelaksSlik gjør du det:
Del laksen i terninger/strimler og trekk den i litt lettsaltet vann i 2-3 min. Ta opp og la renne godt av seg. Kok pasta etter anvisning på pakken. Rens og snitt sukkerertene på langs og la dem trekke med pastaen de siste 2 min. Hell av kokevannet. Bland lett sammen crème fraîche, sitronsaft og skall (kun det gule) og smak til med salt, pepper og litt sukker og vend inn i pastaen sammen med lakseblandingen. Anrett på tallerken og topp med finsnittet røkelaks og gressløk ogeventuelt sort kaviar.