Kreps

Kreps

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Kokelake med krondill

7 l

vann

175 g

salt

2 ss

sukker

Kokelake med krydder og øl

6 l

vann

2 ss

sukker

1 ss

karve

Slik gjør du det:

For kreps til hovedrett, beregn ca 1 kg levende kreps pr person. Velg mellom 2 forslag til laker å koke krepsen i: Kokelake med krondill: Kok opp laken og la den trekke ca 10 min. Legg krepsen i kokende lake, se koking. Kokelake med krydder og øl: Kok opp og la laken trekke ca 20 min før krepsen legges i kokende lake, se koking. Koking: Bruk en stor kasserolle. Har du mange kreps, kok dem ev i flere omganger. Laken skal være kokende og dekke krepsen. Legg de største krepsene i først. Kok opp mellom hver kreps som leggs i laken. La krepsen trekke 10-12 min. Avkjøl helst i laken, det gir en saftig og smakfull kreps. Kok gjerne krepsen dagen før den skal serveres. Server med loff, majones ev tilsatt litt finhakket hvitløk. Sitron og dill.

Kanskje disse også frister?