Kringle med makronfyll - Her har du en deilig kringle med makronfyll som rekker til mange!
Foto: Svein Brimi

Kringle med makronfyll

Her har du en deilig kringle med makronfyll som rekker til mange!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken så det oppnår romtemperatur.

Rør gjær ut i lunken melk. Tilsett 2/3 av hvetemelet, sukker, kardemomme, bakepulver og vaniljesukker. Elt godt på lav hastighet i 5-10 minutter, og tilsett mer hvetemel til du får en fin og smidig deig. Elt til slutt inn det myke smøret. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 45-60 minutter.

Kjevle deigen ut til en leiv, ca. 70x20 cm.

Lag makronfyllet etter anvisning på pakken og smør det utover leiven.

Rull sammen til en pølse og form den til en kringle på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev kringlen i 30-45 minutter.

Pensle med egg og strø på mandelflak.

Stek kringlen midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter til pent brun. Avkjøles på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?