Kringle med makronfyll

Kringle med makronfyll

Her har du en deilig kringle med makronfyll som rekker til mange!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

75 g

smør

50 g

gjær

2.5 dl

kulturmelk

1.5 dl

melk

600 g

hvetemel

200 g

sukker

Fyll

Pensling

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken så det oppnår romtemperatur.
Rør gjær ut i lunken melk. Tilsett 2/3 av hvetemelet, sukker, kardemomme, bakepulver og vaniljesukker. Elt godt på lav hastighet i 5-10 minutter, og tilsett mer hvetemel til du får en fin og smidig deig. Elt til slutt inn det myke smøret. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 45-60 minutter.
Kjevle deigen ut til en leiv, ca. 70x20 cm.
Lag makronfyllet etter anvisning på pakken og smør det utover leiven.
Rull sammen til en pølse og form den til en kringle på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev kringlen i 30-45 minutter.
Pensle med egg og strø på mandelflak.
Stek kringlen midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter til pent brun. Avkjøles på rist.