Kringle med mandler - Oppskriften gir en stor kringle eller to små.
Foto: Foto: Svein Brimi

Kringle med mandler

Oppskriften gir en stor kringle eller to små.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt. 

Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget. Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast.

Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 min. 

Lag mandelfyllet ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite og blande inn mandelmasse. 

Ha deigen på et bakebord og trill den ut til en lang pølse. Klem den ut eller kjevle den ut til ca. 15 cm. bredde. Fordel mandelmasse over deigen og brett den sammen. Legg den i kringlefasong på et bakepapir eller en smurt stekeplate, med skjøten ned. 

Etterhev kringlen på et lunt sted i ca. 20-30 min. Pensle med egg og dryss på mandelflak. Stek kringlen ved 200 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?