Krumkake med rom

Krumkake med rom

Forrige jul spritet jeg opp (bokstavelig talt) min mors krumkakeoppskrift. Jeg bakte to runder med krumkaker, en med litt rom og en med litt mer rom = kROMkaker. Dette er oppskriften med litt mer rom.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

120 g

egg

120 g

Brun farin

120 g

Mørk rom

120 g

potetmel

120 g

mel

120 g

Smeltet smør

5 ss

vann

Slik gjør du det:

20 stk. kROMkaker
Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. tilsett deretter rom, mel og potetmel før du til slutt har i smeltet smør og vann.
Sett røra i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før bruk.
Jeg har forholdt meg til hva min mor har lært meg; alle ingrediensene skal veie like mye som eggene (uten skall).
Hver krumkake ble stekt av 1,5 ss. Rulles/formes med en gang den du tar den ut av jernet.
Har du ikke en krumkakeruller, kan enden på en øse brukes som rulleredskap.
Ønsker du å lage skål av krumkaken, kan dette enten gjøres ved å legge krumkaken over et glass/en kopp, eller inni en kopp.