Krydret Pærekake

Krydret Pærekake

En skikkelig saftig og god krydret kake. Som garantert vil bli en snakkis blandt dine venner;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Bunn

200 g

hakket valnøtter

100 g

sukker

4 stk

egg

1 ts

Vaniljeekstrakt

320 g

hvetemel

1 ts

natron

0.5 ts

fint salt

0.25 ts

muskat, malt

0.25 ts

nellik, malt

6 stk

pærer

Ostekrem

200 g

Romtemperert meierismør

400 g

melis

Tørket/kandisert Pære

10 stk

pærer

1 kopp

sukker

Gelefarge

Slik gjør du det:

Start med å sett ovnen på 150 grader.
Gjør klar ett stekebrett med bakepapir.
Nøttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.
Avkjøl når de er ferdig.
Skru så ovnen opp på 175 grader.
Spray to kakeformer à18 cm. Legg også bakepapir i bunnen.
I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt. Røres til sukkeret er oppløst. Sett til siden.
I en stor bakebolle har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og nellik. Bland godt sammen.
Ha så den våte blandingen i det tørre. Rør det godt sammen med en slikkepott. Vend så inn revet pære og grovhakket valnøtter.
Viktig at pærene er harde og ikke overmodne. Da vil du bare få en grøt når du rasper pærene. Press saften ut av de revne pærene før du har dem i kakerøren.
Fordel røren i to former. Blir ca 2/3 fulle.
Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken.
Skal komme ut tørr!
Avkjøles i formene. Får du topp på kakene? Bruk en god kniv for å skjære til toppen slik at den blir jevn. Del begge bunnene i to.
Da er det ostekremen.
Start med å piske opp smøret hvit. Ha så i osten, melisen og vaniljeekstrakt.
Kjøres på medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prøv deg frem. Blir den for bløt? Ha i mer melis.
Finn frem ett fint fat/kakefat. Legg en bunn på fatet og smør på ett godt lag med krem. Sett så en bunnen oppå og fortsett med krem etc. Smør rundt kaken med krem. Smør så toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet.
Da er det tørking/kandisering av pære.
Dette er best å gjøre dagen før kaken skal lages. For da er pæreskivene klar til å settes på kaken.
Forvarm ovnen til 80 grader varmluft.
Også viktig at pærene er harde og ikke overmodne. Trenger ikke å skrelles. Jeg bruker en mandolin for å få gjevne fine tynne skiver. Men det går også bra med å bruke en kniv.
Del alle pærene i skiver. Ha dem i vann som du har litt sitronsaft i. Slik at de ikke blir brune. For å dekke hele kaken så trenger man ca 60 skiver.
Finn frem stekebrett med bakepapir. Tørk vann av pæreskivenemed tørkepapir og legg skivene på brettene.
Finn frem en engangspose/frysepose etc. Ha i ca en kopp med sukker. Ha i gelefarge. Lukk posen og rist/kna sukkeret til sukkeret er farget. Jeg brukte to forskjellige farger. Så hadde en pose med rosa og en pose med lilla. Du har oppi så mye farge til du finner en farge du liker.
Ha ca 1 ts sukker på hver pære som skal dekke hele pæreskiven. Spre sukkeret over skiven med tskjeen.
Sett brettene i ovnen. Første omgang så skal de steke i ca 1,5 time. Da skal skivene vendes. Bruk en klype til dette. Da det er varmt!
Stekes i nye 1,5 time. Finn frem nye bakepapir. Legg skivene over på de nye bakepapirene. Dette er for at det er mye væske av sukker etc.
Sett brettene med pæreskivene tilbake i ovnen. Senk temperature til 50 grader. Stekes så i 1 time til.
La dem ligge å tørke på benken til natten over. Synds du dem fortsatt er litt for myke neste dag? Sett dem tilbake i ovnen på 60 grader i 1 time. Og avkjøl. Jegpenslet også pærene med litt gullfarge. Da blander jeg ut litt gullpulver med litt vodka. Og bare pensler på. Gullpulver får du kjøpt på butikker som selger kakeutstyr etc. Da skal de være klar for å settes på kaken. Begynn helt øverst på kaken å sett på en skive med pære. Halve pæren skal stikke opp over kaken. Sett dem slik hele veien rundt kaken. Andre runde setter du under første raden med pærer. Og setter dem mellom de to øverste skivene. Slik at du dekker til melomrommet til de to øverste pæreskivene. Gjør det samme med tredje og siste runde med pæreskiver. Her kan du også klippe litt av bunnen av pæreskiven slik at den går finere ned til kakefatet. Men det gjorde ikke jeg denne gangen. Jeg hadde heller ikke nok pæreskiver. Så fikk bare dekket til halve kaken:P
Så det er også en mulighet å gjøre det om du ikke orker å tørke så mye pære;) Dette er en kake alle kommer til å snakke om! Den ser helt fantastisk ut!
Denne holder seg ca 1 uke I kjøleskapet. Og dette er en kake som også blir bedre av å stå. Men jeg tviler på at kaken får stå så lenge;-)
Kan også fryses. Men da må den pyntes etter at den er blitt tint!