Kugelhopf - Dette er et brød som ser ut som en kake.
Foto: Erik Hannemann

Kugelhopf

Dette er et brød som ser ut som en kake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp melken, men ikke la den koke. Ha i smør til det smelter. 

Ha mel, salt og gjær i en bolle. Knekk i eggene. Hell i litt og litt av melkeblandingen (som ikke skal bære mer enn fingervarm). 

Kna deigen til den slipper sidene på bollen. Ha i rosinene og kna dem inn. 

Smør en kugelhopf-form godt med smør. Legg mandlene i bunnen (en i hver forsenkning). 

Ha i deigen. Dekk med plast og la den heve i omtrent seks timer (over natten går fint). 

Forvarm ovnen til 160 grader. Bak den i 15 minutter. 

Sett varmen opp til 200 grader og bak videre i omtrent 40 minutter. Om det blir for mørkt kan du dekke med aluminiumsfolie. 

Velv brødet ut og la det kjøle på rist. Sikt over litt melis som pynt før servering. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Boller med fyll
fav Tid: 90 min
Hvetekringle
fav Tid: 120 min
Adventskringle