Kuppelkake fra Toscana - Marengs, sjokolade, fløte, kaffe og konjakk med mer - denne italienske kaken er en skattkiste av dimensjoner.
Foto: Astrid Hals

Kuppelkake fra Toscana

Marengs, sjokolade, fløte, kaffe og konjakk med mer - denne italienske kaken er en skattkiste av dimensjoner.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Stivpisk eggedosis til kakebunnen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 10-15 minutter. Fyll 1: Pisk sammen crème fraîche og melis. Rør inn bringebær og marengs. Tilsett oppløst gelatin. La kremen stå kaldt ca. 1/2 time. Fyll 2: Pisk eggeplommer og sukker til sukkeret er løst opp. Pisk kremen og ha den i eggedosisen. Smak til med kaffe og konjakk. Tilsett oppløst gelatin. Sett kremen kaldt ca. 1/2 time. Kle en rund bolle med brede papirstrimler. Skjær ut en liten runding av sukkerbrødbunnen (samme diameter som bollebunnen) og legg den i bunnen av bollen. Skjær resten av sukkerbrødbunnen i brede strimler og kle hele bollen innvendig med strimlene. Gjem noen av strimlene til å ha på toppen av bollen. Dynk bunnen med kaffe og konjakk. Fyll først med krem 1 og deretter med krem 2. Legg på resten av kakestrimlene. Kaken bør stå i minst fire timer før den hvelves. Smelt sjokolade og delfiafett til sjokoladeglasuren. Avkjøl noe og dekk kaken med glasuren. Dryss over melis før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Sjokoladebombe
fav Tid: 90 min
Tiramisu
fav Tid: 45 min
Ristopper