Kvæfjordkake (

Kvæfjordkake (

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Deig 1:

125 g

smør

125 g

sukker

3 ss

melk

130 g

hvetemel

Deig 2:

4 stk

eggehvite

175 g

melis

Pynt:

Fyll:

Slik gjør du det:

Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 20 -25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem eller romkrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.