Kveite med godt tilbehør - Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Hovedrett

foto: Foto: Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Dette trenger du:

2 skiver kveite

  salt og pepper

  olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Del paprikaen i fire, fjern det hvite. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og sett det øverst i ovnen. Sjekk etter 10-15 minutter. Når paprikaen blir svart i skinnet tar du den ut. Fjerne det svarte og sett paprikaen til side. 

Senk ovnstemperaturen til 160 grader.

Fjern skallet fra hvitløkfeddene. (Det er lettere om du koker dem i to minutter og legg dem i kaldt vann først). Stek dem i olje på lav temperatur i ca 10-15 minutter. De må ikke svi seg.

Hakk paprika og hvitløk. Bland inn hakket persille og hell over litt olje, salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.

Ha litt olje i en ildfast form. Legg i kveiteskivene og bak i ovnen i ca 20 minutter (du kan bruke steketermometer - fisken er ferdig på 50-60 grader).

Legg paprikablandingen på fisken og servér kveitemiddag!

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 60 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Test: Fem får terningkast 1

Vi har testet 14 typer filterkaffe.

Les mer

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK