Kveite med godt tilbehør - Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Hovedrett

foto: Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Dette trenger du

2 skiver kveite

  salt og pepper

  olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Del paprikaen i fire, fjern det hvite. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og sett det øverst i ovnen. Sjekk etter 10-15 minutter. Når paprikaen blir svart i skinnet tar du den ut. Fjerne det svarte og sett paprikaen til side. 

Senk ovnstemperaturen til 160 grader.

Fjern skallet fra hvitløkfeddene. (Det er lettere om du koker dem i to minutter og legg dem i kaldt vann først). Stek dem i olje på lav temperatur i ca 10-15 minutter. De må ikke svi seg.

Hakk paprika og hvitløk. Bland inn hakket persille og hell over litt olje, salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.

Ha litt olje i en ildfast form. Legg i kveiteskivene og bak i ovnen i ca 20 minutter (du kan bruke steketermometer - fisken er ferdig på 50-60 grader).

Legg paprikablandingen på fisken og servér kveitemiddag!

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 60 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Kjolen betyr at du har ligget med brudgommen

Dette bør du ikke gjøre i bryllup.

Kvinneguiden |

Les mer

To av terrengskoene får terningkast seks

Passformen er fantastisk, grepet overlegent bra og løpfølelsen unik.

Les mer

Syv ubrukelige ting til babyen

Nybakte foreldre pepres med ting de bare "må ha". Dropp disse, er du snill.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK