Kveite med godt tilbehør - Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Hovedrett

foto: Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Dette trenger du

2 skiver kveite

  salt og pepper

  olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Del paprikaen i fire, fjern det hvite. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og sett det øverst i ovnen. Sjekk etter 10-15 minutter. Når paprikaen blir svart i skinnet tar du den ut. Fjerne det svarte og sett paprikaen til side. 

Senk ovnstemperaturen til 160 grader.

Fjern skallet fra hvitløkfeddene. (Det er lettere om du koker dem i to minutter og legg dem i kaldt vann først). Stek dem i olje på lav temperatur i ca 10-15 minutter. De må ikke svi seg.

Hakk paprika og hvitløk. Bland inn hakket persille og hell over litt olje, salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.

Ha litt olje i en ildfast form. Legg i kveiteskivene og bak i ovnen i ca 20 minutter (du kan bruke steketermometer - fisken er ferdig på 50-60 grader).

Legg paprikablandingen på fisken og servér kveitemiddag!

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 60 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er en skikkelig versting

Og da mener vi ikke karbohydratene.

Les mer

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK