Kveite med reker, byggryn og potetaioli -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Kveite med reker, byggryn og potetaioli

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg kveiteskivene i rennende kaldt vann, 10-15 min. før tilberedning. Rens rekene. Kok rekeskallene i fiskekraften i ca. 5 min. Sil vekk skallene. Varm olivenolje i en panne med høye kanter. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la surre seg mykt. Tilsett godt avrente byggryn og hvitvin, kok opp og la koke uten lokk ca. 10 min. Tilsett ca. 5 dl fiskekraft (tilsett mer ved behov), laurbærblad og knuste fennikelfrø. Kok opp og la trekke i 50 min - 1 time. Rens og finhakk paprika og fennikel og del tomater i to, og la grønnsakene trekke med de siste 10-15 min. Smak til med salt, pepper og finhakket løpstikke eller persille og dill. Rensede reker tilsettes rett før servering. Tørk godt av fisken, stek i olje, og dryss over salt og pepper og litt revet sitronskall. Server med aioli med poteter (hvitløksmajones med poteter) Aioli med poteter

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Bouillabaisse