Kveite på italiensk -
Foto: TV2

Kveite på italiensk

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Server med potetmos. Kok poteter og ev hvitløksfedd i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene grovt opp. Rør inn god olivenolje og smak til med salt. Varm olje, urter, hvitløk, sitronskall og sitronbåt i en panne med høye kanter eller vid gryte. Varm til 75 ºC, bruk et termometer. Legg i skiver av kveite, skivene skal dekkes av olje. La trekke i ca 15 min, til kveiten så vidt er gjennomkokt i oljen, pass på at det ikke blir for varmt i gryte. Mens kveita trekkes, lag tilbehøret. Vinaigrette: Mos sammen friske urter, hvitløk, olivenolje og sitronsaft i en morter ti len grov masse. Vend inn kapers, hakket fruktkjøtt av sitron og ristede pinjekjerner. Trekk skinnet av kveita før den anrettes på en seng av potetmos, litt aioli (hvitløksmajones) og legg den friske urte og kapersdressingen over. Aioli - Hvitløksmajones: Alle ingrediensene bør ha samme temperatur. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. Tips: Ferdig majones kan smakes til med finhakket hvitløk, litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.