
Kylling Marengo
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
2 stk
hel kylling2 ss
olje6 stk
sjalott løk ELLER:1 stk
løk0.5 fl
tørr hvitvin evt. tilsvarende mengde kyllingbuljong + saft av 1/2 sitron1 bokser
tomatboks6 stk
kreps evt. krepsehaler250 g
champignonSlik gjør du det:
Del hver kylling i 8 biter. Varm olje i en gryte og ha i kyllingstykkene. La dem bli gyllenbrune. Tilsett finhakket sjalottløk og persille og stek litt videre. Tilsett hvitvin og mosede tomater. La retten trekke ved svak varme i ca. 1/2 time. Smak til med salt og pepper. Anrett kyllingstykkene på serveringsfat eller tallerken, og pynt med kokt kreps, stekt sjampinjong og gjerne smørstekte hjerter av loff, stukket ut med pepperkakeform. Server med poteter eller ris.