Kylling og chilimarinert scampi med rødløkkompott

Kylling og chilimarinert scampi med rødløkkompott

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg kyllingfiletene i en frysepose tilsett hvitløksfedd delt i to, friske urter (f.eks. timian) og olivenolje. Legg kyllingfiletene til marinering natten over i kjøleskapet eller ca 2 timer på kjøkkenbenken. (Legges kyllingfiletene i kjøleskapet, ta dem ut 2-3 timer før de skal stekes, slik at de får temperert seg). Frossen scampi tines i kjøleskapet. Tørk av dem og mariner dem i honning og chilisaus. Del poteter i båter, legg i et ildfast fat, dryss over salt og pepper og vend inn olje. Stek i varm stekeovn 225 °C i 30-40 min. Steketiden er avhengig av tykkelsen på potetene. Stek de marinerte kyllingfiletene i ca 2 min på hver side i en stekepanne. Legg dem i et ildfast fat og etterstek i stekeovn sammen med poteter i 8-10 min. Skjær rødløk og hvitløk i båter og stek i smør/olje til løken er blank men ikke brun. Tilsett appelsinjuice, honning og chilisaus og la det koke inn. Stek sjampinjong i båter og squash i halve skiver i smør i stekepannen. Smak til med salt og pepper. Stek marinerte scampi i varm panne i 1-2 min til de blir varme. Anrett stekte poteter, kyllingfileter delt i to, scampi og grønnsaker på en tallerken avslutt med rødløkkompotten og appelsinsausen.

Kanskje disse også frister?