Kyllingkraft

Kyllingkraft

Dette blir til omtrent 3 liter kyllingkraft.

Oppskrift av: Håvard Egge

Ingredienser

4 l

vann

2 stk

gulrot

2 stk

løk

1 stk

purre

0.5 stk

sellerirot

1 neve

timian

2 stilker

bladpersille

Slik gjør du det:

Skyll kyllingbein i kaldt vann og legg de i en stor kasserolle.
Hell på vannet og kok opp over høy varme.
Skum av urenhetene som kommer opp.
Skru ned til lav varme så det syder.
Skjær grønnsakene i grove biter.
Tillsett grønnsaker og urtene og syd i 2 timer uten lokk.
Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle eller ny kasserolle.
Avkjøl bollen/kasserollen, og sett den dekket til i kjøleskapet over natta.
Neste dag er det lett å fjerne alt fettet som nå har lagt seg på toppen.
Kraften holder minst 4 dager i kjøleskap og 3-6 måneder fryst.
Det er lurt å fryse i poser eller beholdere, varier gjerne hvor mye du har i hver porsjon.

Kanskje disse også frister?