Hopp til hovedinnhold
Kyllingleverpostei

Kyllingleverpostei

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Pålegg

Slik gjør du det:

Rens og skjær lever i mindre biter. Legg lever, knust einebær i en bolle og hell over rødvin. Sett kaldt i 3-4 timer, gjerne natten over. Ta opp leveren og sil marinaden. Stek leveren i litt smør, tilsett finhakket løk og la det steke i 2-3 min til løken er myk uten å bli brun. Tilsett tomatpuré, kapers, litt salt (kapers er salt), grovmalt pepper og hell over marinaden. Kok opp og la småkoke uten lokk til marinaden er kokt inn. Bland inn hakket frisk salvie. Brukes tørket salvie tilsettes denne sammen med marinaden. Avkjøl. Ha massen i en foodprocessor og kjør den sammen til en litt grov masse. Pass på ikke kjør for lenge, da kan massen bli seig og for finmalt. Form posteien til en pølse på et dobbelt stykke plastfilm og rull sammen. (Ikke bruk aluminiumsfolie, rødvin og folien kan gi en bismak). Oppbevar kaldt. Forslag til servering: - på julebordet - servert på en skive ristet grovbrød med ruccola, stekt sopp, stekt bacon. Pynt med rødløk og ev sylteagurk.

Kanskje disse også frister?