Kyllingpai - Perfekt pai du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.
Foto: Svein Brimi

Kyllingpai

Perfekt pai du kan lage til lunsj, middag eller kvelds.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann (ca. mengde)

Fyll:

4 stk kyllingfileter

1 stk løk

1 ss margarin

200 g frisk spinat

5 stk egg

3 dl melk

1 ts salt

0,5 ts pepper

3 ss pinjekjerner

100 g revet hvitost, mozzarella eller annen smakfull ost

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen hvile kaldt i 30 min.

Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200° i ca. 15 min.

Del kyllingfiletene i passe biter, grovhakk løk og stek i middels varm panne med litt olje eller smør. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.

Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper.

Dryss revet ost og pinjekjerner på toppen. Stek paien videre i ca. 25 min. til den er gyllenbrun.

Pynt med små tomater og server med en frisk salat.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?