Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

10 kvist

timian

0.5 ts

salt

0.5 stk

lime, saften

Smørstekte gulrøtter

25 g

smør

Rotmos

150 g

jordskokk

250 g

pastinakk

450 g

poteter

30 g

smør

2 dl

helmelk

Slik gjør du det:

Start med rotmosen. Skrell grønnsakene og hvitløkfeddene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la dem dampe tørre i noen minutter. Ha i smøret og mos det sammen med grønnsakene. Varm opp melka og spe med den. Smak til med salt og pepper.
Sett stekeovnen på 180 grader. Del kyllingfiletene i store terninger, 4 x 4 cm. Brun dem i 2–3 omganger i en stekepanne. Imens finhakker du timian og hvitløk og blander det sammen med olivenolje, salt, vineddik og limesaften. Ha kyllingbitene over i en ildfast form og fordel halvparten av urteoljen over. Etterstek kyllingen i stekeovnen i 6–7 minutter.
Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Ha dem i en kasserolle og hell i akkurat nok vann til at det dekker. Ha i smøret og kok til gulrøttene er helt møre.
Fordel resten av urteoljen over maten ved servering.