Kål- og kjøttpudding

Kål- og kjøttpudding

En god, gammeldags kålpudding slik bestemor lagde den.

Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

750 g

kål

2 stk

løk

2 stk

poteter

1 pk

buljong

2 ts

salt

2 dl

vann

2 stk

egg

2 ts

timian

Slik gjør du det:

Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives. Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til eneventuelt saus. Varm stekeovnen til 200 grader. Pensle en ildfast form. Bland kjøttdeig, salt, potetmel, vann, egg, tomatpuré, timian og litt pepper til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel noen baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter. Legg eventuelt et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie over formen mot slutten av steketiden. La gjerne puddingen stå litt før oppskjæring. Server med for eksempel poteter.

Kanskje disse også frister?