Løk og egg

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

3 stk

løk

3 dl

vann

3 ss

smør

150 g

ost

2 stk

egg

Slik gjør du det:

Skrell løken og skjær den i skiver. Ha den i vann med laurbær, smør, salt og pepper. La det koke på svak varme under lokk i 30 minutter.
Det skal ikke være vann igjen når løken er kokt ferdig. Er det vann der, så ta av lokket og la det koke ut.
Forvarm grillelementet i ovnen og riv osten.
Kok opp vann i en kjele til å posjere eggene. Skru av platen og la vannet stilne. Knekk eggene ned i en kopp. Slipp eggene forsiktig ned i vannet. La dem ligge i vannet i tre minutter. Ta opp med hullsleiv.
Mens eggene posjeres, legg løken på skåler som tåler varme. Strø over revet ost og sett dem øverst i ovnen. Osten skal smelte, men ikke bli brun.
Ta skålene ut. Løft eggene ut med en hullsleiv og legg dem på skålene.
Server med hakket persille og et dryss med flaksalt.