Løksuppe med timian -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Løksuppe med timian

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk. Varm olje i en vid gryte. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun).Tilsett hvitløk og timian mot slutten. Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 40-50 min. Smak til med salt og pepper. Skjær skorpen av loffen og skjær "innmaten" av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne. Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterningen over og dryss over rikelig med ost. Gratiner i varm ovn 250 °C og stek i 6-8 min eller under grillen i kort tid. Til osten har fått en gyllen farge. Server med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød. Tips: Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Fransk løksuppe