Løpstikkesuppe

Løpstikkesuppe

Løpstikkesuppen blir også kalt kjærlighetssuppen. Løpstikke regnes nemlig som et afrodisiakum (kjærligshetsmiddel).

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Rens og hakk opp løk, hvitløk og selleristilken og ha det i en kasserolle sammen med smøret. La det surre på ganske svak varme til løken har blitt blank.
Hakk opp løpstikken og ha i. Rens potetene og del dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med grønnsakskraften og kok opp. Kok til potetene er møre. Du kan gjerne smake deg fram til hvor mye løpstikkesmak du ønsker å ha på suppen.
Mos suppa enten i en blender eller bruk en stavmikser og hell den tilbake i kasserollen igjen. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Dersom kraften eller buljongen du bruker er veldig salt, trenger du ikke å tilsette mer salt.

Kanskje disse også frister?