Løvetannvin

Løvetannvin

Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
Drink og cocktail

Ingredienser

4 l

vann

1.75 kg

sukker

3 stk

sitron

Slik gjør du det:

Plukk bare de gule blomstene, uten antydning til grønt. Legg blomstene i en krukke eller plastbøtte. Kok opp vannet og hell det over blomstene. La det stå 1 døgn. Sil blomstene fra og rør inn sukkeret så det smelter. Skjær sitronene i skiver, plukk ut alle kjerner og tilsett sitronskivene. Legg på et lokk, men ikke helt tett. La det stå i romtemperatur til vinen slutter å gjære. Det høres som om den ikke hveser mer. Sil vinen gjennom et fint filter, for eksempel kaffefilter og fyll den på vinballong. Sett i gjærlås eller brett et håndkle overåpningen. La vinen stå i romtemperatur i ca. 1 år. Fyll den på flasker og lagre den minst 1 år til.