Ladyfingers - Ladyfingers er små, søte kjeks som kan brukes i en rekke kaker og desserter, bl. a. tiramisu, men de er også kjempegode som de er.
Foto: Manuela Kjeilen

Ladyfingers

Ladyfingers er små, søte kjeks som kan brukes i en rekke kaker og desserter, bl. a. tiramisu, men de er også kjempegode som de er.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180°C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Sikt melet over i en bolle og sett den til side så lenge.

Ha eggehvitene i en miksebolle sammen med sitronsaft og en fjerdedel av sukkeret.

Visp det til en stiv marengs.

Ha eggeplommene i en annen bolle sammen med vaniljeekstrakt og resten av sukkeret.

Visp blandingen til en lys og luftig eggedosis.

Ha de stivpiskede eggehvitene over i bollen med eggedosis, og vend dem forsiktig inn med en slikkepott.

Sikt inn melet i to omganger og vend det forsiktig inn mellom hver gang.

Ha røren over i en sprøytepose med en stor, rund tipp (for eksempel en Wilton 1A tipp) og sprøyt ut lengder på ca. 10-12 cm på de to stekebrettene.

Sikt melis over lengdene, vent et par minutter og gjenta melisdryssingen før du setter brettet i ovnen.

Stek ladyfingers i ca 7-8 minutter, og avkjøl helt.

Ladyfingers kan oppbevares i en tett boks i opptil én uke, eller i fryseren i én måned.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?