Laks- og koriandersuppe
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
250 g
laksefilet0.5 dl
sitronsaft2 stk
rød chili uten frø4 fedd
hvitløk6 cm
ingefær1 ts
korianderfrø1 bt
koriander4 ss
sesamolje1.2 l
kokosmelk8 dl
fiskekraft0.5 dl
fiskesaus200 g
kokte nudler2 stk
vårløk i skiverSlik gjør du det:
Del laksefiletene i biter, tre til hver porsjon. Mariner laksefiletene i sitronsaften 1/2 time i romtemperatur. Ha chili, hvitløk, ingefær, koriander og olje i en food processor. Kjør det hele til en fin pasta. Varm en gryte og ha i pastaen. Ha i kokosmelk og fiskekraft, rør godt. La suppen koke i 10 minutter. Tilsett fiskesaus, nudler og laks. Ta suppen av varmen og la den trekke til laksen er ferdig, ca. 1-2 minutter. Øs opp suppen i boller, dryss over mynte og vårløk og server.