
Laksepudding med poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
3 dl
matfløte1 dl
lett crème fraîche (10%)1 dl
melk1 kg
poteter250 g
gravet eller røkt laks i skiver2 stk
vårløkSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 175 ºC. Bland sammen matfløte, lett crème fraiche og melk. Rens og skjær potetene i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form. Legg poteter, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen, avslutt med poteter. Hell over fløteblandingen. Stek på nederste rille i 1 - 1 1/2 time til potetene er møre. (Tiden er avhengig av høyden på formen, en høy form trenger lenger steketid enn en lav vid form). Server med sitronskiver, en grønn salat og mørkt rugbrød eller knekkebrød.