Laktosefri og glutenfri sjokoladekake

Laktosefri og glutenfri sjokoladekake

I denne kaken brukes det bokhvete og mandelsmør.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir i en bakeformen.
Smelt sammen mandelsmøret og sjokoladen (i vannbad eller i mikrobølgeovnen i noen sekunder av gangen, bland mellom hver gang).
Ha sjokoladeblandingen i en medium bolle. H i sukker, før godt rundt og la det avkjøles lett. Ha i egg, ett og ett, og bland godt inn mellom hvert egg. Til slutt, ha i bokhvetemelet og bland godt.
Strø litt salt i bunnen av kakeformen og hell over blandingen. Bak den i ca 25 minutter i ovnen, til midten er stekt.
La den avkjøle seg på rist. Bruk en kniv og løsne den fra kanten og legg kaken på serveringsfat.