Lam Klephtiko

Lam Klephtiko

Et besøk i Hellas gir deg en matglede som du aldri glemmer. Alle husker vel sitt første måltid på en formiddag på en taverna. Hvis du har lyst til å gjenoppleve minnene eller bare er veldig glad i gresk mat, er dette en oppskrift for deg.

Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

1. Knus laurbærblad og bland det med kanel og oregano. Skjær hvitløken i skiver.
2. Lag små snitt i kjøttet og fyll disse snittene med hvitløkskiver og krydder. Bind opp lammelåret med hyssing. Pensle kjøttet med olivenolje og gni litt salt og pepper utenpå. Pakk steken inn i bakepapir, slik at det ikke siver ut kjøttsaft.
3. Legg pakken på en rist som er plassert over en langpanne i ovnen. Fyll langpannen med vann. Vannet må ikke komme i kontakt med låret. Beregnet steketid er 3-4 timer, kjernetemperaturen skal være på 75 grader.
La låret hvile noen minutter før det deles opp. Serveres sammen med tzatziki og poteter.

Kanskje disse også frister?