Lammecassoulet med bønner

Lammecassoulet med bønner

Nydelig fransk gryterett med både salt og ferskt lammekjøtt, svinekjøtt og bønner.

Christopher Sjuve
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

1. Legg bønnene i kaldt vann natten over, eller etter anvisning på pakken. Kok opp bønnene i en gryte, hell av kokevannet. Fyll på nytt vann til det dekker bønnene. Legg i stykker av salt lammekjøtt. Kok opp, demp varmen og la det trekke på svak varme i ca. 45 minutter.
2. Mens bønnene koker, skjærer du det ferske lammekjøttet og buklisten i store terninger. Ha olivenolje i en gryte og fres kjøttet. Bruk eventuelt en panne og ha kjøttet over i en gryte.
3. Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk, urter og pepper. Bland godt og hell over kraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer.
4. Ta det salte lammekjøttet opp fra bønnene, avkjøl litt og skjær det så i store terninger. Hell av kokevannet til bønnene og ha de over i den andre kjøttgryta, sammen med det salte lammekjøttet.
5. Skjær lammepølsene i store biter og ha over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter. Smak eventuelt til med salt. Serveres med en frisk salat og brød.

Kanskje disse også frister?