Lammefilet med sprø topping og ratatouille -

Lammefilet med sprø topping og ratatouille

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med ratatouille. Del auberginer opp i skiver. Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle, legg et lett trykk på aubergineskivene. La stå i ca 30 min. Bitterstoffer trekkes ut av auberginene Skyll av saltet og tørk i kjøkkenpapir.. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili uten kjerner og la surre i 2-3 min til løken er blank. Tilsett aubergine og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt. Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30-40. Ha i basilikum rett før servering. Varm stekeovnen til 125 ºC. Finhakk urter og hvitløk og bland med malt loff eller kjør alt i en hurtighakker til en finmasse. Tilsett finrevet parmesan, revet sitronskall og olivenolje. Stek lammefileten i varm olje tilsatt smør og 1 kvist frisk rosmarin. Stek 2-3 min rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Legg i et ildfast fat og legg over brødblandingen. Etterstek ev 5-6 min i varm stekeovn ved 125 ˚C. Bruk grillen det siste min slik at toppingen blir gyllen og sprø. La filetene hvile 5-6 min før de skjæres opp. Server med ratatouille, potetmos eller stekte poteter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.