Lammefrikasse - Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Dette trenger du

1 kg lammekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

  vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre(bare det hvite)

1 bit sitron

Slik gjør du det:

Ha kjøttet i en kjele. Dekk med vann og la det koke seg mørt, ca 45-60 minutter - eller lenger om du har tid. Rens og kutt grønnsakene i biter.

I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp. Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.

Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

Andrea (27) har solgt brukte sko og sokker for over 30.000 kroner

"Jeg kunne tenkt meg å kjøpe dine brukte strømper, helst etter trening. 750kr per strømpe? Klem :) "

Kvinneguiden |

Les mer

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK