Lammefrikasse - Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Hovedrett

foto: Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Dette trenger du:

1 kg lammekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

  vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Slik gjør du det:

Ha kjøttet i en kjele. Dekk med vann og la det koke seg mørt, ca 45-60 minutter - eller lenger om du har tid. Rens og kutt grønnsakene i biter.

I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp. Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.

Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 90 min

Tid: 90 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK