Lammekjøttboller med bulgursalat og yoghurtsaus

Lammekjøttboller med bulgursalat og yoghurtsaus

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Lammekjøttboller: Kutt loffskivene i terninger og ha de i melken. La det trekke i et par minutter. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til alt er godt blandet. Form massen til små kjøttboller. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter. Bulgursalat: Kok og trekk mengden med bulgur etter anvisningen på pakningen. I tillegg tilsettes smør i vannet. Tilsett finhakket hvitløk, olje og sitronsaft, mens bulguren er varm. Avkjøl bulguren og tilsett finhakket frisk, persille og timian. Yoghurtsaus: Varm smør i en kjele tilsett finhakket hvitløk og spisskummenfrø. La det surre på svakvarme i ca. 2 minutter. Ta kjelen av platen og la blandingen bli kald. Hell matyoghurt i en bolle. Tilsett hvitløkblandingen og parikapulver og rør godt. Ha i finhakket tomat, vårløk og mynte, og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i noen timer eller natten over.

Kanskje disse også frister?