Lammekoteletter med paprikasaus og squash - I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Lammekoteletter med paprikasaus og squash

I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vil du få et rent bein på lammekotelettene, som det er på bildet, renskjærer du ribbeina på kotelettene aller først. Finhakk rosmarinen og bland sammen med salt, pepper, Dijonsennep og 2 ss av olivenoljen i liten skål. Pensle blandingen på begge sidene av kotelettene.

Varm en grill- eller stekepanne og stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. Er de under 2 cm tykke, trenger de ikke så lang steketid. Må du steke i to omganger, kan du holde første runde varm i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader.

Del paprikaen i små, fine terninger, skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp mynten. Bland dette sammen resten av olivenoljen, sitronsaften og litt salt og pepper. Fordel sausen over lammekotelettene når du serverer.

Squashen

Del squashen i litt skrå skiver. Kok skivene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell dem ut i et dørslag og over på et fat. Fordel olivenoljen over. Skjær vårløken i tynne ringer og fordel ringene over også. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.