Lammelår med ansjospesto - Spennende smakskombinasjon med pesto laget av ansjos. Dette smøres over steken og gir en helst spesiell aroma
Foto: Astrid Hals

Lammelår med ansjospesto

Spennende smakskombinasjon med pesto laget av ansjos. Dette smøres over steken og gir en helst spesiell aroma

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Forvarm ovnen til 125°C. 2. La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle. 3. Rens og del hvitløken i mindre biter. 4. Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk. 5. Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto. 6. Lag små snitt med spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet. 7. Sett i steketermometer og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 70°C er kjøttet rosa stekt, ved 76°C er kjøttet gjennomstekt. 8. La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring. Server stekte poteter eller potetgrateng og frisk grønn salat eller ratatoille.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Provencalsk lam
fav Tid: 120 min
Helstekt lammelår