Lammelår med aprikos, geitost og potetetfat -
Foto: Erik Hannemann

Lammelår med aprikos, geitost og potetetfat

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Grovhakkede aprikoser, hakket rosmarin, presset hvitløk og 150 g geitost blandes sammen i en skål. Skjær ut en lomme i kjøttet (inn til beinet) eller utbein låret og fyll massen i. Lukk med kjøttnåler eller bind opp steika. Legg låret i et ildfast fat eller langpanne.

Brun låret godt i ovnen ved ca 225 grader i 15 minutter. Skrell potetene og skjær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Skrell løken og del dem i fire. Legg potetskiver og løkbåter i et smurt ildfast fat og fordel geitosten over klattvis. Krydre med salt og pepper, hell over en pen slant olivenolje. Skru ovnen ned til 160 grader. Hell hvitvinen i fatet med lammelåret og sett potetene inn i ovnen.

Stek videre i ca 2 timer avhengig av størrelsen på låret og ønsket grad av farge på kjøttet. Ta kjøttet ut for å hvile. Pakk inn i alufolie og legg et håndkle over. Stikk i potetene for å sjekke om de er møre. Hvis ikke – skru opp temperaturen noe.

Hell kraften fra pannen med lammelåret over i en gryte, kok litt inn og jevn med fløte eller maizena rørt ut i litt kaldt vann. Smak sausen til med salt og pepper.

Kjøttet skjæres i skiver og serveres med det rykende varme potetfatet og saus. En raus rødvin fra Toscana passer helt fint til.

Kokk: Bjørn Bye (vinner av oppskriftskonkurranse)

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.