Lammeskank i Porter - Dette er Jan Vardøens supre oppskrift på lammeskanker i porter-øl.

Lammeskank i Porter

Dette er Jan Vardøens supre oppskrift på lammeskanker i porter-øl.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland mel, salt og 1 ss pepper godt sammen. Tørk lammeskankene med kjøkkenpapir og rull dem i melblandingen og rist løs overflødig mel.

Varm solsikkeoljen i en tung gryte eller kasserolle på sterk varme. Når oljen i gryta akkurat har begynt å ryke, stek skankene godt på alle sider. Det er nå smaken setter seg, og det er viktig å få en jevn og fin farge på kjøttet.

Mens kjøttet brunes, skyll grønnsakene (det er så kjedelig når det knaser jord mellom jekslene). Kutt gulrøtter, stangselleri (med bladene) og purre i røffe biter.

Skjær løken opp i skiver og finhakk hvitløken. Når skankene er ferdig brunet, ta dem ut og legg dem til siden. Stek løken i den varme oljen til den mykner - ikke la den svi seg!

Ha i alle de andre grønnsakene samt hvitløken og rør godt om. Stek alt sammen i ca. 5 minutter.

Tilsett Porter, oksekraft, 1 ss pepper samt en liten bunt med timian og laurbærblader (surret sammen med hyssing). Oksekraften er ganske salt, så vent med saltet nå og juster heller mot slutten.

Ha de fire skankene i gryta med tungsiden nederst. Beinpipa skal så vidt stikke opp av kraften. På med lokket og inn i en oppvarmet ovn på 180 grader.

Nå kan du drive med noe helt annet i to timer.

Sjekk kjøttet innimellom med en spiss gjenstand, det skal være så mørt at det er like før det faller av beinet, men pass på at det ikke går så langt!

Dander skankene oppå et fjell av potetstappe. Ha på grønnsakene og noe av kokekraften. Du trenger ikke å tykne kraften, den blir sugd opp av potetstappa. Hiv noe grovhakket bladpersille over. Deilig.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Lammeskank
fav Tid: 120 min
Lammeskanker