Lammeskank i Porter

Lammeskank i Porter

Dette er Jan Vardøens supre oppskrift på lammeskanker i porter-øl.

Oppskrift av: Jan Vardøen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Bland mel, salt og 1 ss pepper godt sammen. Tørk lammeskankene med kjøkkenpapir og rull dem i melblandingen og rist løs overflødig mel.
Varm solsikkeoljen i en tung gryte eller kasserolle på sterk varme. Når oljen i gryta akkurat har begynt å ryke, stek skankene godt på alle sider. Det er nå smaken setter seg, og det er viktig å få en jevn og fin farge på kjøttet.
Mens kjøttet brunes, skyll grønnsakene (det er så kjedelig når det knaser jord mellom jekslene). Kutt gulrøtter, stangselleri (med bladene) og purre i røffe biter.
Skjær løken opp i skiver og finhakk hvitløken. Når skankene er ferdig brunet, ta dem ut og legg dem til siden. Stek løken i den varme oljen til den mykner - ikke la den svi seg!
Ha i alle de andre grønnsakene samt hvitløken og rør godt om. Stek alt sammen i ca. 5 minutter.
Tilsett Porter, oksekraft, 1 ss pepper samt en liten bunt med timian og laurbærblader (surret sammen med hyssing). Oksekraften er ganske salt, så vent med saltet nå og juster heller mot slutten.
Ha de fire skankene i gryta med tungsiden nederst. Beinpipa skal så vidt stikke opp av kraften. På med lokket og inn i en oppvarmet ovn på 180 grader.
Nå kan du drive med noe helt annet i to timer.
Sjekk kjøttet innimellom med en spiss gjenstand, det skal være så mørt at det er like før det faller av beinet, men pass på at det ikke går så langt!
Dander skankene oppå et fjell av potetstappe. Ha på grønnsakene og noe av kokekraften. Du trenger ikke å tykne kraften, den blir sugd opp av potetstappa. Hiv noe grovhakket bladpersille over. Deilig.

Kanskje disse også frister?