Lammeskank - Ovnsbakte lammeskanker er en av høstens store gleder.
Foto: Erik Hannemann

Lammeskank

Ovnsbakte lammeskanker er en av høstens store gleder.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 100 grader.

Legg sviskene i vann i ca 30 minutter. Hakk svisker og nøtter og bland sammen. Sett til side (du skal ha det over kjøttet litt senere).

Kle en ildfast form med bacon. Skrell løk og gulrot og skjær i skiver. Legg dem på baconet. Legg i lammeskankene og hvitløkene.

(Dersom du ikke har en potetpresse til presse hele hvitløk med, gjør følgende: Ta fra hverandre feddene og kok dem med skallet på i ett minutt. Fjern skallet og ha dem i formen).

Sett formen i ovnen. Bruk et digitalt steketermometer. Sett det inn i kjøttet på skanken. Lirk forsiktig lammmeskanken opp i 55 grader. Ha i rødvin.

Når varmen har stabilisert seg kan du holde det her i ca 2-3 timer, eventuelt med folie over. Ha over hakkede svisker og nøtter de siste 30-45 minuttene.

Så tar du kjøttet ut av ovnen og lar det hvile til det blir 40-50 grader. I mens setter du opp temperaturen på ovnen til maks. Når kjøttet har avkjølt seg (for at saftene redistribuere seg utover i kjøttet igjen) kan du sette det inn i ovnen til det brunes godt.

Du kan servere den som den er, eller skjær opp kjøttet og legge på tallerken sammen med baconet og pistasje- og sviskeblandingen.

Mos hvitløken med en potetpresse (eller bruk stavmikser dersom du har fjernet skallet på feddene). Ha det i en kjele med crème fraîche. Varm opp, bland godt og smak til med salt, pepper og rosmarin.

Servér gjerne med rotmos og noen kvister timian.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Lammeskank i Porter
fav Tid: 120 min
Den store langpanna