Lammeskanker med krydret tomatsaus og potetmos -

Lammeskanker med krydret tomatsaus og potetmos

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Lammeskanker er den nederste delen av låret på lammet. De trenger lang koketid, men så blir smaken helt utrolig god! Gni skankene inn med salt og pepper. Knus i en morter korianderfrø og finhakket chili og bland sammen med rosmarin, merian eller oregano og hvetemel. Rull skankene i krydderblandingen og brun i olje. Ta opp skankene og brun gulrot, stilkselleri og løk i terninger i 4-5 min. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Tilsett litt salt og balsamicoeddik. Kok inn til en tykk sirup 3-4 min. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater og la koke 3-4 min før lammeskanken legges i gryta. Kok opp og legg på lokk og la trekke på middels varme (ikke koke) eller i stekeovn ved 180 °C i 1- 1 ½ time. Ta av lokket, vend lett om og la retten trekke videre uten lokk i ca 30 min. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Tilsett finhakket basilikum eller persille rett før servering. Server med kokte poteter, ris, potetpuré eller godt brød. Potetpuré. Skrell og del poteter og kok dem i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene og spe med varm melk og smør. Smak til med salt, pepper. Et par fedd hvitløk kan ev koke med potetene.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Lammeskank i Porter
fav Tid: 240 min
Lammeskank
fav Tid: 120 min
Lammeskanker