
Lammeskav med sopp og tyttebær
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
600 g
lam mekjøtt i skiver/strimler2 ss
smør1 ts
salt3 skiver
sellerirot2 dl
mat fløte (eller øl og litt seterrømme)2 ts
maisenna mel rørt ut i litt kaldt vann1 dl
tyttebær, rørteSlik gjør du det:
Brun smør i en panne og stek lammekjøttet ved høy varme. Brun små porsjoner av gangen. Ha over i en gryte. Dryss over salt og pepper. Rens og skjær selleri i staver og ha i gryten sammen med matfløte eller øl og rømme og la retten trekke i 10-15 min. Jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett tyttebær og smak til med salt og pepper. Brun sopp i smør, dryss over salt og pepper og litt timian. Server lammegryten med stekt sopp, mandelpoteter og rosenkål.