Lammestek på italiensk

Lammestek på italiensk

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Beregn pr person 250-300 g lammekjøtt med ben eller ca 200 g uten ben. Varm stekeovnen til 175oC. Riv skall av sitron, kun det gule. Ta vare på skallet og gni lammesteken inn med sitronsaft, salt og pepper. Skåld tomatene, lag et snitt i skallet på hver tomat og legg i kokende vann. Kok opp og la trekke i 1-2 min. Avkjøl i iskaldt vann, trekk av tomatskinnet med hjelp av en liten spiss kniv. Del tomatene i to og fjern kjernene. Skrubb potetene (deleventuelt litt større poteter i to). Smør en ildfast form med olje og legg i potetene. Dryss over salt og pepper og legg på 3-4 ss smørklatter. Legg de flådde og delte tomatene inn mellom potetene. Finhakk persille og hvitløk og bland med malt loff og revet sitronskall. Ta av 1/3 og bland med revet parmesan. Resten av persilleblandingen, 2/3, blandes med olivenoljen. Fordel blandingen over lammesteken og legg steken i formen med poteter og tomater. Stikk inn et steketermometer og stek på nederste rille i varm stekeovn. Stek i ca 1 ½ time til termometeret viser 60 oC. Øk temperaturen til 225oC, dryss persille- og parmesanblandingen over steken og legg resten av smøret over potetene. Stek til lammesteken får en sprø overflate, 10-12 min. Ta ut steken og la den hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Steken er rosa når termometeret viser 65 oC og gjennomstekt når det viser 72 oC. Server lammesteken med poteter, tomater og sjyen fra formen, eventuelt med en grønn salat ved siden av.

Kanskje disse også frister?