Langkokt oksekjøtt i tomatsaus
Dette går ikke fort, men betalingen er tilsvarende god. Det er ikke mye som er bedre enn langkokt oksekjøtt.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
tomatboks1 dl
vann1 stk
løk1 ts
anis, malt2 ts
oregano1 ts
sukkerGremolata
1 stk
hvitløksfedd2 ss
finhakket persilleSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger. Ha det i en kjele sammen med tomatene. Knus anisfrø i en morter (ikke morter? Ha dem rett oppi) og ha i kjelen med oregano og sukker. Legg i den delte hvitløken (med skall. Den kan spises, men blir satt mer pris på av voksne enn barn - skallet skal altså ikke spises!).
La det koke svak varme på plata, eller sett det i ovnen på 100 grader under lokk. Om du setter det i ovnen kan det stå slik i lang, lang tid uten at du behøver å bekymre deg. Om du setter det på plata krevet det tilsyn (etterfylling av væske og omrøring for å unngå at det svir seg). Uansett bør den stå i minst to timer, men gjerne mye, mye lenger.
Server med revet ost. De voksne liker kanskje gremolata også: revet sitronskall, finhakket hvitløk og persille som drysses over. Den er lett å variere med krydder, prøv for eksempel rosmarin, sitronpepper, kumin, provancekrydder og karri. Den kan spises med brød ris, pasta, linser etc.