Langpannekake - Langpannekake med sjokolade? Langpannekake med glasur? Du har funnet den beste oppskriften!
Foto: Klikk.no

Langpannekake

Langpannekake med sjokolade? Langpannekake med glasur? Du har funnet den beste oppskriften!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

190 g smør, romtemperert

450 stk sukker

2,5 ss kakao

3 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

450 g hvetemel

3 dl melk(lett eller hel)

3 stk egg

Glasur

75 g smør

425 g melis

3 ss kaffe

75 g kokesjokolade, lys

1 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

 

Du kan sjekke videoen av hvordan du lager en langpannekake her.

  Langpannekake bunn

1. Gjør klar langpanna til langpannekaka

Sett stekeovnen på 170 grader. Kle en langpanne med bakepapir. 

 2. Pisk smør og sukker hvitt 

Ha smør og sukker i miksmasteren, og pisk til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter. 

3. Gjør ferdig røren 

Bland kakao, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Ha melken, melblandingen og eggene vekselsvis oppi miksmasterbollen mens mikseren går på lav hastighet. Når alt er blandet, heller du røren oppi langpannen. Stek kaken på nederste rille i ca. 30 minutter.

Bruk en strikkepinne eller tynn trepinne og stikk midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig stekt. Hvis det sitter igjen litt røre på kakepinnen, må du la kaka steke i noen minutter. Sjekk med kakepinne igjen etter noen minutter. La kaka avkjøles i landpanna. 

Lag glasuren til lanpannekake

4. Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt egget, i en kasserolle og varm det opp på ganske svak varme, til alt smelter sammen. Rør rundt til du får en glatt røre. Ta kasserollen av plata og la det avkjøles til det nesten har blitt romtemperert før du har i egget og rører det inn. Her er det viktig at du har tålmodighet til å la sjokoladeblandingen avkjøles ordentlig. Hvis den er for varm når egget kommer oppi, vil egget stivne og hele glasuren bli ganske lite tiltalende. 

5. Gjør ferdig langpannekaka 

Hell glasuren over kaka. Har du fint strøssel, kan du ha det over glasuren. La kaka hvile i noen minutter før du deler den opp i stykker. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?