Langtidsbakt svinenakke med urter, rotfrukter og fløtegratinerte poteter - Stiansen inviterer til fest! Her kommer langtidsbakt svinenakke som krever litt innsats som du får mye igjen for.

Langtidsbakt svinenakke med urter, rotfrukter og fløtegratinerte poteter

Stiansen inviterer til fest! Her kommer langtidsbakt svinenakke som krever litt innsats som du får mye igjen for.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kjøttet

Gni salt og pepper på svinenakken og rull den i hakket fersk rosmarin, timian og hakket hvitløk. Legg den i en ildfast form med et par oppdelte tomater. Hell oljen over steken. Sett den i ovn ved 200 grader og stek i 20 minutter. Sett varmen ned til 130 grader og fortsett stekingen i tre timer. Etter to timer tilsettes hvitvinen i den ildfaste formen. La kjøttet hvile under klede i 30 minutter før det skjæres i skiver. Stekesjyen er saus.

Ristede rotfrukter

Skrell alle rotfruktene og kutt dem i terninger på 1 ganger 1 cm. Varm en bred panne eller en stor kjele med smør og olivenolje til det er nøttebrunt. Stek grønnsakene i fettet til de blir møre og pent lysebrune. Det tar ca. 15 minutter. Rør i dem jevnlig. Smak til med salt, pepper og strimlet bladpersille. Grønnsakene kan også blandes med smør og olivenolje og bakes i 30 minutter i ovn.

Fløtegratinerte poteter

Skrell potetene og kutt dem i skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, hvitløk, salt og pepper. Kok opp og la det koke i fem minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss med revet ost. Sett formen i ovnen ved 220 grader og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.

Forberedelser

Svinenakken kan marineres dagen før, men må stekes samme dag som den skal serveres. Den kan gjøres ferdig to timer før servering hvis den pakkes i aluminiumsfolie og så i et håndkle slik at den holder seg varm. Grønnsakene kan stekes fire timer før servering og varmes i panne eller i en ildfast form i ovnen. Fløtegratinerte poteter kan også lages fire timer før og varmes i ovn i 10 minutter ved 200 grader rett før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold