Lapper med sitronkrem - Disse lappene med bær og sitronkrem er friske og gode...
Foto: Manuela Kjeilen

Lapper med sitronkrem

Disse lappene med bær og sitronkrem er friske og gode...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Lapper

3 stk egg

220 g sukker

425 g hvetemel

675 ml kulturmelk

0,4 ts salt

0,4 ts hjortesalt

0,3 ts natron

150 g smeltet smør

1 ts vaniljeekstrakt

1 stk revet sitronskall fra 1 sitron

Sitronkrem

150 ml kald kremfløte

75 g mascarpone

100 g melis

1 ts vaniljeekstrakt

1 stk revet sitronskall og juice fra 1 sitron

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte lapper

For å lage lapper starter du først med å smelte smøret.

Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker.

I to omganger tilsetter du kulturmelk, og sikter i mel i eggedosisen. Vend det forsiktig om slik at du bevarer luftigheten i røren.

Tilsett natron, hornsalt og vaniljeekstrakt, og bland det godt sammen.

Tilsett smeltet smør og rør forsiktig til en klumpfri røre.

Start stekingen med en gang. Varm takken eller stekepannen til middels varme, og legg i litt smør og ca. 3 iskremskjeer med røre om gangen.

 

Stek svelene i ca. to minutter på hver side.

Fremgangsmåte sitronkrem

Ha kremfløte, melis, mascarpone og vanilje en middels stor bolle, og visp det luftig med en håndmikser.

Tilsett revet sitronskall og sitronjuice, og bland det lett sammen med en slikkepott.

 

Server lappene nystekte, gjerne med ferske bær, banan, og deilig sitronkrem.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.