Lapskaus - Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!

Hovedrett

foto: Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt

Lapskaus

Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!

4 porsjoner
Dette trenger du:

600 g bogkjøtt, eller høyrygg

2 ss smør, til steking

6 stk poteter

3 stk gulrot

1 skiver kålrot, tykk

1 stk persillerot

4 dl vann med buljong

1 ts salt

0,5 ts grovmaltpepper

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper. Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær. Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for Kjøtt

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 180 min

Tid: 90 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Én ting du må gjøre for at smoothien skal bli ufarlig

Vær sikker på at de frosne bærene ikke er smittekilde til hepatitt A.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK