Lapskaus - Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!

Hovedrett

foto: Opplysningskontoret for Kjøtt

Lapskaus

Denne klassikeren passer perfekt til kalde dager. Lapskaus metter og varmer hvem som helst. Husk at det er lov til å improvisere!

Dette trenger du til 4 porsjoner

600 g bogkjøtt, eller høyrygg

2 ss smør, til steking

6 stk poteter

3 stk gulrot

1 skiver kålrot, tykk

1 stk persillerot

4 dl vannmed buljong

1 ts salt

0,5 ts grovmaltpepper

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper. Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær. Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for Kjøtt

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 180 min

Tid: 90 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

Det Nye |

Les mer

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

Kvinneguiden |

Les mer

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK