Lasagne -

Pasta

Lasagne

Dette trenger du til 4 porsjoner

12 stk lasagneplater

Kjøttsaus

1 ss olivenolje

1 stk hakketløk

1 fedd hakkethvitløk

250 g kjøttdeig

0,5 ts salt

3 ss tomatpuré

1 knivsodd pepper

2 dl vann

Ostesaus:

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

  salt og nykvernet pepper

1 knivsodd muskat

3 dl muskat, revet

2 ss smør

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Bruk forkokte lasagneplater. Fres løk, hvitløk og kjøttdeig til kjøttsausen til kjøttdeigen skifter farge. Rør hele tiden. Smak til med salt og pepper, rør inn tomatpuré og vann og la sausen småkoke til den tykner. Smelt smøret til ostesausen, rør inn melet og spe med melken til en glatt og klumpfri saus. La den småkoke under omrøring i 5 minutter. Smak den til med salt, pepper og muskat og rør inn halvparten av osten. Smør en ildfast form og legg i et tynt lag kjøttsaus, deretter lasagneplater og ostesaus lagvis. Dryss ost mellom lagene. Det øverste laget skal være lasagneplater. Dryss ost på toppen og fordel smør over. Stek lasagnen til den er rykende varm og lasagneplatene er myke. Lasagne kan lages dagen i forveien og varmes før servering. Den kan også fryses. Den bør da tines i kjøleskapet før den varmes i ovn igjen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 60 min

Tid: 60 min

Tid: 120 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Voksne med ADHD har fire kjennetegn

ADHD er ikke noe man nødvendigvis vokser av seg.

Les mer

Svarene på alt du lurte på om fårikål

Unngå tabbene. Gjør alt riktig. Her er tipsene du trenger.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK